top of page

Hanne & Tom

Skjermbilde 2021-12-28 kl. 14.44.04.png

Vår historie

våre visjoner - og våre hjerter

Kjærligheten blomstret og ut kom Ostehuset.

Hanne og Tom traff hverandre da de begge jobbet på Cafe de France i Stavanger. Der blomstrer både kjærligheten til hverandre, maten og ideen om å starte noe sammen. De utfylte hverandre, Tom som mat-kunstner og Hannes evne til å organisere og lede virksomheter. Slik ble Ostehuset til i 1999, en drøm som gikk i oppfyllelse, som vi fremdeles lever i

 

Så sitt første lys

Ostehuset vårt så sitt første lys i 1999 da en butikk med ost ble etablert i Klubbgaten i Stavanger. Med ti sitteplasser og catering ble det raskt en suksess. Ingen tvil om at Stavangerfolk tok Ostehuset til sitt hjerte. Ja, så mye at vi kun etter et par år vokste oss ut av lokalene og flyttet lengre opp i gata

 

Klubb(gata)-Sandwichen

Med ideen om å kunne tilby sunn fast-food på starten av 2000 tallet kom alternativet til det lokalt kjente og svært populære «horn med ost og skinke» Klubb-Sandwichen.
Stavangerfolk var klar for noe nytt, og i dag er den en velkjent signaturrett hos oss på Ostehuset.  
Fremdeles lik utenpå, men med justeringer inni til det bedre for deg selv og verden

 

Ostefaren

Tom var og er en oste-kjenner til fingerspissene, og hele grunnlaget for konseptet var basert på det. Selv om Ostehuset nå har vokst seg langt utover sitt eget navn. Ost er fremdeles en viktig ingrediens i menyen og Tom deler gladelig sin entusiasme og kunnskap om ost til de som skal gjøre sine innkjøp til eget bord eller nyter den ved vårt langbord

 

Dele med de som trenger det

Tidlig begynte ostefamilien å gi bort det som var til overs av mat og drikke til Humanitære organisasjoner og kritiske samfunnsroller. Vi inviterte folk til langbordet med ulike temaer og innsamlinger, til inntekt for de svake i samfunnet

Dele på resurssene

Ikke mange år etter at Ostehuset ble etablert ble ikke bare fokuset på hva smaksopplevelsen gir, men også hva maten faktisk inneholder, og hva det gjør med magen, hodet og hjertet. 

For å kunne dele resursene med en stor verden, ville mer grønt på tallerkenen, sunne økologisk dyrkede matvarer og kortreist produkter gjøre en forskjell. Dette startet tidlig og jobbes med kontinuerlig og vil alltid være det viktigste for Ostefamilien, for å kunne dele og forandre verden

 

Ostefamilien

Flere i Ostefamilien har vært med helt fra starten. Ingen tvil om at folka som har jobbet og jobber her, gjør det med både mage, hode og et stort hjerte for sine kollegaer og kunder.

De ønsker å dele med samfunnet for å være med å forandre verden

 

Dansk inspirator

Hanne har inspirert folk flest til å bruke sentrum og til å forstå hvilken flott by Stavanger er og hvilke muligheter som ligger her. Som innflyttet Danske har hun gjort en forskjell gjennom mange år, ikke bare som leder av Ostehuset, men som medborger

 

Bredt engasjement

Hanne, som leder av Ostehuset har gjennom 25 år hatt en viktig stemme i næringslivet, bransjen og skapt et bredt nettverk. Hun har inspirert og engasjert til nytenking og utvikling til gode for alle i byen

 

Det glade langbord

Hvem har ikke vært på ferie i Danmark og blitt satt sammen med glade mennesker på langbord?
Hanne som selv er Dansk ønsket å samle folk på slike langbord og inspirere til å dele, både historier og mat. På en måte kan vi takke henne for å ha knyttet oss mer sammen, gjennom ulike arrangementer og på Ostehuset.
 På den måten har det forandret litt av vår verden her i Stavanger.

Ostehuset påske 2021 © Fotograf Siv Sivertsen-23.jpg
bottom of page