Årets julekurver er klar!
Vår julekurv er den perfekte gaven til deg selv, din familie, eller dine venner og kollegaer. De inneholder et utvalg av de fineste smakene og produktene for å feire en hver anledning i ekte Ostehuset-stil.
Årets julekurv:
Lokal ostekurv 850,-
Ostefruens julekurv 850,-
Ostehusets julekurv 995,-
Vi kan også sette sammen en personlig gavekurver for deg send
oss dine ønsker på mail post@ostehuset.no
Lokal Ostekurv kr 850,-
Fønix: Lages av Lise Brunborg. Hun bruker økologisk rå kumelk fra Leikvoll Randaberg. Strøes med Maldonsalt og modnes i 6 måneder i modningskjelleren.
Trippel Jærsk: Hvitmuggost fra Ystepikene på Jæren. Inspirert av Brillat Savarin. Lages av kumelk og tilsatt ekstra mye fløte. Rik på smak med toner av smør, sjampinjong og umami. Uttatt til finalen i Det Norske Måltid 2025.
Fanitullen: "Fanitullen" eller "Fandens trall" er et norsk sagn knyttet til en hardingfeleslått med samme navn. Sagnet forteller om en fest som ble holdt på gården "Hovet"; i Hol i Hallingdal i 1724. Osten utfordrer alpeostene. En 12mnd modnet fast ost av upasteurisert melk med en flott lang ettersmak og god sødme. Produseres av Jarle Rueslåtten som i dag bor på gården Hovet i Hol i Hallingdal.
Peter Yard ostekjeks: Fra Peter Yard kjeksproduksjon i Suffolk. Inspirert av Olof Victors flatbrød. Surdeigskjeks produsert i små batcher. Deigen modnes i 16 timer med en 40 år gammel surdeigskultur. Den originale surdeigskjeksen bakt med mel fra Shipton Mill ogøkologisk melk. Knasende sprøtt underlag for din favoritt ost.
Favols aprikosmarmelade: Laget av solmodne aprikoser fra Prevence. En av Frankrikes beste produsent av syltetøy og marmelader. Ostetilbehør som ble kreert i nært samarbeid med Herve Mons og som i dag er en bestselger.
Ostehusets marinerte valnøtter: Våre egne krydderkokte valnøtter med honning. Perfekt til ostene.
Ostefruens julekurv kr 850,-
Austrått kaffe: ferskbrent fra kaffeentusiasten Tor Sigve. Utvalgte bønner fra høytliggende plantasjer i Burundi med toner av sitru, mørk sjokolade og brunt sukker.
Draperte fiken: Fra produsenten Rabitos Royal i Almoharín i Spania som er verdens fikenhovedstad! Utvalgte fiken fylt med smaksatt sjokolade og overtrukket med temperert mørk og hvit sjokolade.
Jærosten: En kumelksost fra Voll Ysteri, etablert av Hans Voll. Osten fast, og familien på Voll lager en middels og vellagret variant. Den er en raclette type, men passer like godt på ostetallerken og i matlaging. Smak av nøtter, smør og litt havsalt.
Apal eplejuice: Flott eplejuice av kvalitetsprodukter fra Apal Sideri på Hjelmeland. Dan Olav Sæbø lager juice og sider av eplesortene Gravenstein, Raud Aroma, Summerred, Rubinstep, Discovery og Raud Elstar. Smakfull, rik og frisk. Kvar eple blir velsigna av sol og regn – ogikkje minst brisen som innimellom blir kasta inn frå Hjelmelandsfjorden sier Dan Olav.
Valencia mandler: Familien til Luis Silvestres har gjennom 6 generasjoner dyrket og foredlet 200 hektar med mandeltrær, primært Marcona-, og Valenciamandler. Saltristede Valenciamandler er perfekt som snacks, men også som topping på salater og grønnsaksretter. Selvfølgelig er Valencia mandler med eller uten skall et deilig innslag på en tapastallerken og som ostetilbehør.
Ostehusets julekurv kr 995,-
Salametto Finocchietta: En liten italiensk spekepølse krydret med Fennikel fra Edizione Riccardo Franchi. Familien lager høy kvalitet ny og tradisjonell spekemat.
Ostesyltetøy fra Litlestøl: Opprinnelsen til Litlestøl var kjærligheten til en værbitt familiestøl i en skråning i et Sirdalsfjell. Produktene til Eva Gill kjennetegnes av rene, presise ogbalanserte smaker.
Valencia mandler: Familien til Luis Silvestres har gjennom 6 generasjoner dyrket og foredlet 200 hektar med mandeltrær, primært Marcona-, og Valenciamandler. Saltristede Valenciamandler er perfekt som snacks, men også som topping på salater og grønnsaksretter. Selvfølgelig er Valencia mandler med eller uten skall et deilig innslag på en tapastallerken og som ostetilbehør.
Konrad fra Stavanger Ysteri: Lages av Lise Brunborg. Hun bruker økologisk rå kumelk fra Leikvoll Randaberg. Konrad settes inn med modningskultur basert på Konrad Stout. Konrad modnes i 6 måneder i modningsgrotten.
Gordal Oliven: Store smaksrike grønne oliven med en lett sprø og kjøttfull tekstur fra Losada i Spania. Den rike smaken skyldes at olivenene vannes ut etter fermentering og legges i en lake med lavt saltinnhold. Losada eies og drives av samme familie i dag som for54 år siden.
Crema di Balsamico: I 1605 grunnla Giuseppe Giusti familiebedriften som fortsatt, 17generasjoner senere, regnes som den fremste produsenten av den mørke eddikeliksiren Aceto Balsamico. Glaze med Balsamic Eddik fra Modena er kremaktig og delikat, rik på treaktige og krydrede noter fra Giusti balsamicoeddik. Tilsettes direkte på oster, frukt, desserter eller brukes til glasering.
Fjorden sjokolade: Sjokoladen lages av kakaobønner som brennes, knuses og kvernes til deilig sjokolade i fabrikken i Alvasteinveien 5, på Hafrsfjord. Lages av Kjell Inge Vestre. Fire av fem kakaotyper som brukes er økologiske. Økologisk rørsukker, økologisk kakaosmør og naturligvis norsk melkepulver er andre ingredienser som brukes.